Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Night Shift 2022 IV.

Night Shift 2022 IV.
Hordó, tartály, palack

Mint minden hordóérlelt sörnél, a Night Shiftek esetében is rendkívül fontos az érlelési szakaszban lévő sör rendszeres kóstolása. Ez az a folyamat, amit többen a sörfőzés legjobb pillanatainak gondolnak, nem is sejtve, hogy milyen kritikus, és sokszor cseppet sem vicces lépése a sörkészítésnek. 

Az időszakos kóstolás lényege, hogy megállapítsuk, hogy az érlelés során mennyire vette át a hordó ízjegyeit, amiket vártunk és terveztünk. A Night Shifteknél ez a hordóérlelés szakaszában nagyon fontos, hiszen a sörnek mindenképpen át kell vennie a hordóban rejlő aromákat. Ez egy hosszú folyamat, és sok mindentől függ. Függ a hordó minőségétől, milyen italok voltak előtte a hordóban, és persze az eltelt idő hosszától. 

A kóstolás során megállapítjuk, hogy mennyire értek össze az ízek, és milyen a sör általános állapota. Ha a kóstolás pozitív eredménnyel zárul, tehát a sörök már olyan állapotban vannak, hogy jöhetnek a következő lépések, tehát elindulhat a sör a kiszerelés felé vezető, a hordóérleléshez képest jelentősen rövidebb úton. 

A kóstolást követően, a hordókból tartályba fejtjük vissza a sört, majd széndioxidot “nyeletünk el” vele, a külön erre a célra készített tartály-tartozékainkkal. Ezzel a módszerrel tudjuk leghatékonyabban beállítani a megfelelő széndioxid szintet, illetve elkerülni az üledéket a palack alján.

Abban a pillanatban, hogy a tartályban lévő sör eléri a megfelelő állapotot, megkezdjük a kiszerelést, vagyis a sörök csomagolását. 

A Night Shiftek már a kezdetek óta csak és kizárólag üvegben kerülnek piacra. Az automatizált üvegező egyik oldalán az üres, címke nélküli üvegek mennek be, a másikon már teli, címkés üvegek várakoznak arra, hogy dobozokra, onnan pedig majd a fogyasztó kosarába kerüljenek. A csomagolás számunkra nagyon fontos, ezért is fektetünk minden egyes Night Shift dizájnjára akkora figyelmet. A címkéket és dobozokat Puskás Marcell tervezőgrafikus készíti el nekünk minden évben. Aki ismeri a Night Shift tételeket, tudja, hogy a sörfajtákat különböző színek képviselik a csomagoláson.

Ez idén sem lesz másképp, és ami szintén biztos, hogy nem kell már sokat várnotok az idei Night Shiftekre! Figyeljétek Facebook és Instagram oldalainkat, iratkozzatok fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljetek a Night Shift-hírekről!