TENNESSEE WHISKEY HORDÓBAN ÉRLELT HAJDINABOR
2025-ben is folytatjuk a megszokott gabonabor sorozatunkat, viszont most nem egy megszokott tétellel rukkolunk elő. A hajdina, egy Ázsiában őshonos, a keserűfűfélék családjába tartozó növény, mégis gabonaként használjuk, mivel magját a búzához hasonlóan, liszt formájában hasznosítjuk. Mi most ezt a hajdinamagot maláta formájában tettük az alapsörbe, majd ezt érleltük Tennessee Whiskey hordókban, amíg el nem nyerte tökéletes, gabonabor jellegű alakját.
Ez a hajdinabor nem összekeverendő a közismert hajdinaborral, hiszen az desztillációs vagy fermentációs eljárással készül és nem is a klasszikus bor kategóriába sorolandó, viszont mi gabonabor formájában használtuk fel ezt a sokoldalú növényt.
Összetevők:
víz, árpamaláta, hajdina maláta, kandiscukor, komló, élesztő
