Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.

Horizont(ális) Evolúció

Horizont Team - 2020. 04. 10. 00:00:00
Horizont(ális) Evolúció
Bemutatjuk új, aktuális és szexi sörsorozatunkat

Igen, tudjuk, közepesen gyenge szóvicc, de a fókusz ebben az esetben az evolúció szón van. Fejlődünk. Öles léptekkel. Ha 2019 meghatározó év volt a sörfőzde életében, akkor 2020 egyenesen a legizgalmasabb és az egyik legfontosabb év lesz. Három új termékvonalat, vagy ha úgy tetszik almárkát fogunk bemutatni idén! Változások, fejlődés és egy még jobb Horizont Brewing vár rátok.

Hármat? Hármat. Természetesen nem csak azért ennyi mert a magyar népmesékben ez egy fontos szám, hanem mert a fejlődésünk és a tanulási folyamataink végén úgy érezzük, hogy ez a három termékvonal lesz az, ami igazán megmutatja, hogy mit tudunk.

A Pilot Series sorozatunk közel két éven át futott. Ami számunkra fontos volt ebben a sorozatban az, amit tanulni tudtunk belőle. Technológiák, stílusok lettek kicsiszolva olyan szintre, hogy már magabiztosan tudják alkalmazni azt sörfőzőink. Gyümölcsökkel és fűszerekkel dolgoztunk, melyeket immár biztos kézzel és számolással tudunk adagolni a teljesen új receptekbe is. Számtalan probléma kezelése, melynek köszönhetően már-már nem lehet zavarba hozni az üzemben dolgozókat a következő ismeretlen főzdénél. Ezek a sörök (és az elmúlt évben készített nemzetközi együttműködéseink) olyan tapasztalatot és magabiztosságot adnak nekünk, mellyel felvértezve bátran vágunk bele új sorozatokba és hagyjuk hátra szép emlékként a Pilot Series-t.

Engedjétek meg, hogy bemutassuk új, aktuális és szexi sörsorozatunkat a SOUR SERIES-t!

Sour, azaz ebben termékvonalban csak savanyított sörökkel fogtok találkozni. Főleg a most népszerű és nagyszerű kettle sour vonalról lesz szó, sok gyümölccsel (helló Pilot #15 és Pilot #20!), de lesznek komplexebb, hosszabb érlelésű vadélesztős sörök is – nem is kell sokat várni!

Miért savanyú?

Mert jók vagyunk benne. A Pilot széria alatt a legnépszerűbb és leginkább kedvelt söreink között nagy számban voltak megtalálhatóak a savanyított tételek, ez remek visszajelzés volt tőletek arról, hogy jó irányban haladunk. Szerettük volna fókuszálni energiáinkat arra, amiben kiemelkedőek vagyunk és még élvezzük is. Így idén – és később is – sok izgalmas sour-t várhattok tőlünk! A sorozat első darabja üvegben, később pedig már csak nagyüveges és dobozos kiszerelésben fog megjelenni. Az arculatot a Balhé Studió fiatal és lelkes csapatával készítettük el.

Elsőként itt a Sour Series – Sea Buckthorn Berliner Weisse. Azaz egy homoktövissel készített savanyú. Ráadásul a sorozat bemutatkozó sörét egy nemzetközi együttműködésben készítettük. A Brno melletti Axiom egy új cseh kisüzemi főzde, mely 2019-ben elnyerte a legjobb újonc díját a mértékadó Ratebeer portálnál és emellett izgalmas lehetőség volt, hogy együtt dolgozhattunk Kjetil Jikiun-nal, aki a legendás norvég Nøgne Ø sörfőzde alapítója, a skandináv sörforradalom egyik megkerülhetetlen alakja (és expilóta, világjáró, főzdealapító és még sok minden más, bővebb sztorikért kövessétek a Facebook oldalunkat!)

Kjetil és vezető sörfőzőnk Előd közösen egy könnyed, de krémes savanyú alapot álmodtak meg, melybe a C-vitamin tartalmáról jól ismert és közkedvelt homoktövis narancssárga bogyói kerültek. A kettle sour-nál alapvetően laktobacilussal dolgoznak a sörfőzők, itt most egy-két izgalmas új megoldással is kísérleteztünk, hogy a frissítő fanyarságnak mélységet, rétegzettebb ízt adjunk. A végeredmény egy nagyon könnyen és jól iható, mindössze 3,2%-os alkoholtartalmú, kimondottan gyümölcsös és gyümölcslé megjelenésű sör, amely ideális kezdősöre egy estének, vagy a sörözés végén frissíti a megfáradt nyelveket.

Sőt, szerintünk ideális kezdősöre egy új sorozatnak is, fogadjátok szeretettel, keressétek a kedvenc kocsmáitokban jövő héttől! Figyelem, kifejezetten limitált főzet, Magyarországra csak néhány hordó és pár karton sör maradt!

ui.: Három sorozatot igértünk, nos nemsokára lerántjuk a leplet a Playground-ról, azaz a sörfőzők játszóteréről, a sötét sörök és a hordóérlelés kedvelői pedig örülhetnek, hiszen külön sorozatot kap a Night Shift... nemsokára!