Return to site

Pilot Series #12 Dry Hopped Sour Ale

Nem savanyú, savanya!

· sour,sour ale,dry hopped

"Napestig tudnám inni."

Ez is volt a cél. Tavasszal készítettünk először savanyított, úgynevezett kettle sour technikával készült sört. Ilyenkor az irányított savanyítás a főzőházban történik, majd a kiforralt sörlé már biztonságosan erjed le. A Pilot Series #9 Fruity Sour Ale annyira gyorsan fogyott el, hogy egyből tudtuk, itt nem állhatunk meg a típussal való kísérletezésben.

A Pilot Series #12-nél kihagytuk a gyümölcsöt és a komlók gyümölcsösségére építettünk. A 4,4%-os alkoholtartalmú alap pont elég testes ahoz, hogy kellemesen megtámogassa azt a rengeteg hidegkomlót amit beledobtunk a sörbe. Citra és Nelson Sauvin komlókat használtunk, nyilván erőteljesen citrusos, szőlős ízjegyek és pont annyi fanyarság, hogy rögtön kérjed a következőt. Jöhet?

Ui.: a sört először most pénteken, a főzde udvarán, azaz a KR4FT Sörfesztiválon csapoljuk, ezzel egyidőben pedig a Kandalló Pub-ban is elérhető lesz.

Ui2.: ha csípted e #9-et és szereted ezt is, akkor erősen megfontoljuk, hogy egy könnyed savanyított sört beemeljünk az állandó szortimentbe. Hm? Figyelni fogjuk az Untappd-et!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly