Return to site

New Zealand Pale Lager

Folytatódik a Pilot Series, itt a #11!

· pilot series,lager,new zealand,pacifica

Állandó téma a szakmában a túlcsavart főzetek között egy jól iható, klasszikus sör készítése. Az alapszortimentünkben éppen ezért található meg egy-egy adott stílus szerintünk legjobb változata, de a Pilot Seriesben lehetőségünk volt a hagyományos sörtípusokkal való kísérletezésre.

Szerettünk volna mi is készíteni egy új lágert, új megközelítéssel, miközben megtartjuk az eredeti stílus könnyedségét. A kiinduló pont egy american pale lager volt, de a recept véglegesítése közben az izgalmas új-zélandi komlók felé fordultunk. A Pacifica egy érdekes komló, még nem dolgoztunk vele korábban, de nagyon ígéretesnek tűnt a gyümölcsössége, a leírások szerint narancsos, narancslekváros illatokat, aromákat lehet belőle kicsalni. Összesen 20 kiló került bele a sörbe, főleg a hidegoldalon, így végül a sör nem mozdult el az IPA irányába, nem vesztette el a típusjellegét.

A végeredmény felülmúlta minden várakozásunkat: friss, zöld, ropogós és illatos lager, gyönyörű habbal. A bemutatóra várunk mindenkit a budai oldal legjobb új helyén a KEG Sörművházban!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly