Return to site

Megérkezett Günther!

Klasszikus altbierünk újra kapható

· beer,altbier,günther

A klasszikus altbierünk új köntösben (design: KreatívHíd), régi recept alapján. Februrában főztük, 9 hónapig érleltük. 5,5% alkohol, sötétborostyán szín, krémes hab. Tartalmas, malátás test, édesség és finom fanyarság.

Az altbier Düsseldorf városának hagyományos söre, úgynevezett hibrid sör: felsőerjesztéssel készül (ettől könnyed és gyümölcsös), de hosszan és alacsony hőmérsékleten lagerelik (ettől tiszta és üdítő). Az egykor népszerű stílus már eltűnőben volt, amikor újra felfedezték a sörértők. Mi most ezzel a sörrel tisztelgünk a hagyományok előtt.

Hogyan vélekedett az előző főzetről a Sörbúvár?

A Horizont Düsseldorfer Altbier 5,5% alkohollal, rezes borostyán színnel és bézs, krémes szép habbal kerül a pohárba. Illatában a maláták, a csipkebogyós malátaszirup , földes aromák, gomba, csipkebogyó, galagonya, kevés ginzeng, nyers napraforgómag keveredik. Semmi sem tolakodó, de szép "pasztellesen", egymásba mosódva jelenik meg, mellette ott van a frissítő nagyon finoman adagolt fanyarság. Könnyen, jól csúszik, de tartalmas, testes, a sötét maláták ellenére egyáltalán nincsenek pörkölt ízek, minden íz-réteg szépen egymásra épülve van jelen. Csipke, galagonya, madárberkenye, fanyar, de nem savanykás, könnyű, gyümölcsösen friss utóízzel. Mellette magvasság, diós olajosság. Igazán remek, a Horizontnál megragadták az Altbier a lényegét.

Nos, köszönjük a szép szavakat, szerencsére az idei főzet is pont ilyen lett! Prost!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly