Return to site

Habanero Porter feat. Chilion

Folytatódik a Pilot Series!

· blog,pilot series,porter,habanero porter,chili

Harmadik – és hamarosan negyedik – állomásához érkezik új sörsorozatunk, a Pilot Series. Ahogy ígértük, az új sörök a kísérletezés, játékosság útján haladnak tovább. A most nagyon népszerű két New England-style sör után sötétebb vizekre evezünk. Ráadásul rögtön egy kollaborációs sörrel!

A széria harmadik söre a #3 egy Habanero Porter, amit a Chilionnal közösen alkottunk meg. A történet még a nyár végére nyúlik vissza, amikor egy rendezvényen véletlenül egymás mellé kerültek standjaink. Itt ismerkedtünk meg Robival, a Chilion tulajával, és rövid agyalás után jutottunk el oda, hogy kellene készítenünk egy chilis sört.

Sörfőzőmesterünk, Máté, maga is lelkes chilipaprika-termelő – kicsiben persze –, így rögtön ráugrott a projektre. A téli időszakra amúgy is terveztük egy könnyed, krémes barna sör lefőzését, adta magát, hogy ezt alakítsuk át úgy, hogy összhangba kerüljön a habaneroval. A chilis csoki egy teljesen bejáratott ízpárosítás, a habanero paprika gyümölcsös ízjegyei pedig ellensúlyozzák a csokoládé édességét, ezt próbáltuk meg a sörben is megjeleníteni.

A végeredmény egy lágyabb karakterű porter, amit egy jó adag szárított habanero-őrleménnyel bolondítottunk meg, így csak egy kicsit csíp, inkább bizsergeti az ízlelőbimbókat. Kellemes téli sör lett belőle, 5,5%-os alkoholtartalmával pedig nem fog fejbe vágni, épp csak átmelegít. A hidegre való tekintettel akár alternatív chilis forrócsokinak is mondhatjuk.

December 7-én az Élesztőházban mutatjuk be a főzetet, a premieren a sör által inspirált habaneroporter-redukcióval készített barbecue oldalas is kapható majd, szerintünk jó buli lesz! A premier után már kereshetitek mindenhol a Pilot Series #3-at, reméljük, minél több helyen találkoztok majd vele.

Ui.:

Nem kell sokat várni a Pilot Series #4-re sem, ami szintén egy izgalmas együttműködés lesz. Idén ez az utolsó új sörünk, úgyhogy úgy gondoltuk, most is valami különleges főzetet készítünk. Ezúttal is egy szuper csapattal tudtunk együtt dolgozni, és olyan dolgot párosítottunk össze a sörrel, amit nagyon szeretünk – egyelőre úgy tűnik, elég király a végeredmény… 😊

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly