Return to site

Cold Brew Coffee IPA feat. Blue Bird Café

Összehoztuk a kávé és sörszeretőket

· pilot series,ipa,india pale ale,coffee,blog

Ezúttal a Blue Bird Roasteryszakembereivel dugtuk össze a fejünket, hogy egy olyan sört készítsünk, ami a különleges kávék és a különleges sörök kedvelőinek ízlését is kielégíti.

A kézműves sörök mellett a jó minőségű, specialty kávét is szeretjük a HORIZONT-nál, így azonnal ugrottunk az ötletre amikor egy kollaboráció lehetősége felmerült. Sörfőzőink számára a kihívás az volt, hogy valami olyan kávés sört készítsünk, ami nem annyira megszokott ízkombináció. Hagyományosan a kávét barna sörökkel szokták párosítani, hiszen a pörkölt maláták nagyon hasonló ízjegyeket tudnak produkálni, mint egy jó kávé, így könnyű megtalálni az összhangot.

HORIZONT Brewing Pilot Series #4 Cold Brew Coffee IPA

Egy erősen komlózott IPA kávéval? Ebben könnyen megtaláltuk a kihívást. Végül kétféle, érdekes kávét is felhasználtunk a sörben. Egy kolumbiai zöld kávé került bele először, ahol a pörköletlen szemek kifejezetten érdekes, földes, kissé sós, fenyős aromákat adtak a sörhöz. Attila, a Blue Bird kávépörkölő mestere pedig készített nekünk egy kellemesen pörkölt cold brew-t, azaz hidegen csepegtetett kávét, amit szintén hozzáadtunk az elkészített főzethez.

A végeredmény egy kiegyensúlyozott, a déligyümölcsös és a kávés pörkölt aromákat egyaránt magában hordozó, igazán jó sör.

Ui.:

Nálunk mindig szól a zene az üzemben, ettől a sörtől pedig annyire fellelkesedtek a srácok, hogy egy külön playlistet állítottak össze sörözéshez/kávézáshoz. Jó hallgatást!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly